Treffit Varatuille

..

Category

Treffit Valkeakoski

Miehen orgasmi halvalla tallinnaan auton kanssa

Ensin tulee Bemari lasissa, sitten tulee keltanen Lamborghini sen Bemarin peräs ja sitten tulee Lada mallia ruskea ja näyttää vilkkuu et se menee ihan just ohi!!! Koko maassa kohtalaista tai navakkaa viinan hajua. Päivällä mölinä on vaihtelevaa, ja jossakin päin maata saattaa tulla joitakin järkevänkuuloisia lauseita. Käsivarren seudulla ja napapiirin molemmilla puolilla humala voi nousta kolmeen promilleen. Loppuviikosta selviää tai melkein selviää. Älykkyysosamäärä on koko jakson ajan hieman nollan alapuolella.

Haitarit soivat ja viulut vonkuuvat. Aikansa ku hääpari tanssi, päättivät morsian ja suluhanen siirtyä omalle puolellensa. Sulhasen äitee, anoppi, tuli vähä mietteliähäksi Mahtaakohan se meirän Juhani ny kumminkaa tietää mitä pitää teherä Anoppi oli vähän kainoonluontoonen, eikä ollu oikeen keherannu seliittää ku vähän ymmyrkääsesti jotaki kukista ja mehilääsistä.

Ja anoppi muisteli, jotta vaikka se Juhani kävi jo nelijääkymmentä, niin ei se ollu tainnu paremmin naisis käyrä - ei ainakaa mitää juttuja ollu koskaa ollu liikentehes. Niimpä anoppi päätti mennä kuuntelemahan oven taakse sitä, mitä kamaris tehtihin. Jos rupiaas vaikuttamahan siltä, jotta apua tarvittaas, niin sitte vois vähän huikata. Juhani totta tosiaan hikooliki siä omalla puolellansa. Ja miettii jotta mitäs ny Naiset tykkää jos on puhuras, ja niinpä Juhani kehuu menövänsä hyysis käymähän.

Taloo oli rempattu morsianta varte, ja nuoremparin päärys oli tietysti uus komia tupahyysi. Sinne Juhani sukelti, ja rupes pesemähän ittiänsä. Ja se pesi ja metras, ja metras ja pesi.

Morsiammelle tuli sillä aikaa, ihan suorahan sanottuna, jumalatoon paskahätä. Ja Juhania vain ei kuulunu hyysistä. Jotta kränää jo on tullu? Kamaris oli isoo fiikus, mitäs jos prysähyttääs sen juurelle? Pihalla oli näköjänsä joitaki ihimisiä, no ei onnistu sekää. Paskahätä se vaan koveni, oikeen mahahan otti jo.

Silloon se morsian muisti, jotta silloli Keskisen ehejä muovipussi tavarooren joukos. Se päätti ottaa sen, ja paskata sinne pussihin. Ja niin se sitte tekiki.

Ja pisti pussin lujaa slomuhun ja takaasi tavarooren joukkohon, ja kannen kii. Klasi vaan raollensa, jotta haju katuaa. Pussin vois sitte aamulla vierä suoraa pannunpesähän! Juhaniki tuli jo täs vaihees lotraamasta, putipuhtahana, ja morsian lähti vuorostansa pesemähän hampahiansa.

Juhanin hermostus oli vain lisääntyny hyysis olles. Se rupes miettimähän, jotta mitäs herrajumala ny sitte. Jos menis vaikka sänkyhyn peittojen alle valamihiksi. Jos mää purkaasin morsiammen tavarat kaappiihin valamiksi, niin sitte se varmahan ilostuus! Ja siitä päästääs halaamahan!

Juhani rupes purkamahan sitä laukkua. Kuului vaatteeren kahinaa, puhkumista ja äheltämistä. Herrajumala kun nöitön palijo! Aikansa pureettua Juhanille tuli sitte tietysti sellaanen Keskisen muovipussi vastahan, joka oli pehemiä, lämmin ja tiukasti solomus. Ja aukaasi sen ja kauhia haju levahti silimille ja Juhani huuti peliästynysenä: Kaksi vanhaa siittiötä lojui jossain pallien perukoilla ja toinen kiroili, että tästä on päässyt lähtemään paljon nuorempiakin, joten eiköhän kamu pidetä huoli, että seuraavassa lähdössä ollaan kärkiporukoissa.

Niinhän se aika sitten tuli, että alkoi olla sellaista tutinaa, että lähtö olisi lähellä. Nämä kaksi kaverusta etenivät jonon kärkeen kyynerpäätaktiikalla ja juttelivat mennessään kuulleensa, että munasolu on kuulemma aivan ihana ilmestys ja tuskin malttoivat odottaa lähtöä.

No kaverit pääsivät kuin pääsivätkin jonon kärkeen ja viimein alkoi se lopullinen puristus ja siittiöystävykset singahtivat mustaan putkeen käsi kädessä ja lopulta tupsahtivat johonkin märkään ja pimeään paikkaan. Vaka vanha Väinämöinen, uros kaunis karvarinta, tunsihe tulisen lemmen, sytkyttävän suonissansa, kutkuttavan kullin päässä.

Tuo ei tuostansa tokene, jollei naida napsahuta, naista suttihin sukaise. Vaka vanha Väinämöinen, kantaja kalun kamalan, halajas hameen haentahan, emon ehtan etsintähän. Suuntasi suksensa salolle, vartavasten vieraisille. Lylyllänsä lykkelehti, kalhullansa kiitäeli, kunnes kohteeseensa kerkisi, Pohjan piukoille perille.

Pohjan piika pikkarainen, kovin kiimainen kakara, tarjosi toki tavaratansa, pilluansa pantavaksi. Vaka vanha Väinämöinen, sanan virkkoi noin nimesi: Vaan se on pukkia poikasien, alamittaisten asettaa. Muorin laverille levitti, housut nilkoille nitisti. Vaka vanha Väinämöinen, oikaisi aisansa esille, sukunuijansa suoristi, varren vallan vapisevan. Syöksi kullinsa kamalan, uumenihin uikuttavan, nartun naitavan napahan. Tahdin tuimaksi tihensi, vauhdin vallan vihmovaksi. Paadet vaskiset vapisi, pöly pirtissä pöllysi, pierut perseistä pärisi.

Vaka vanha Väinämöinen, tunsi tuhonsa tulevan, onnen oivan orgasmissa, siemenen syvälle syöstessänsä, mehunsa muorihin mojautti, koinat kohtuun kehittymään. Nuorella miehellä oli ongelma. Hän seurusteli kolmen ihanan naisen kanssa ja hänen pitäisi päättää kenen kanssa mennä naimisiin. Hän päätti tehdä testin ja antoi heille kaikille 10 markkaa rahaa. Ensimmäinen nainen meni kauneushoitolaan ja kampaajalle sekä osti täyden sarjan uusia vaatteita ja kenkiä.

Huolellisen analyysin ja vaihtoehtojen objektiivisen punninnan ja harkinnan jälkeen hän teki valinnan: Hän valitsi sen, jolla oli suurimmat tissit. Nainen ja mies joutuvat auto-onnettomuuteen keskenään; se on tosi paha onnettomuus, molempien autot romuttuvat totaalisesti, mutta kuin ihmeen kaupalla, kumpikaan heistä ei ole loukkaantunut. He ryömivät ulos autoistaan, nainen sanoo miehelle: Ja minä olen nainen, mikä sattuma. Ja vau, katso meidän autojamme! Niistä ei ole mitään jäljellä, mutta me emme loukkaantuneet.

Tämän täytyy olla merkki Jumalalta, että meidän kuului tavata näin ja tutustua ja viettää yhdessä koko loppu ikäämme! Autoni on täysin romuttunut, mutta tämä viinipullo ei mennyt rikki! Olen varma, että Jumala haluaa meidän juovan tämän viinin ja juhlivan sillä hyvää onneamme! Nainen ottaa sen, ja laittaa korkin saman tien kiinni ja ojentaa pullon takaisin miehelle.

Olipa kerran poromies Jouni, hän asui yksin kaukana Kittilän kairassa. Talvi kului hitaasti ja kevään odotusta lyhentääkseen päätti Jouni tilata postimyynnistä itselleen seuraksi pumpattavan Barbaran. No saapuipa postipaketti eräänä päivänä Kittilän postiin, lahti postimies Aslak sitä kelkalla Jounille viemään. Matka oli pitkä ja Aslak pysäytti moottorikelkan erään suon reunaan lämpimään alkukevään auringonpaisteeseen vetääkseen pers'tupakit.

Siinä tupakoidessaan hän tuijotti Jounille menevää postipakettia, paketin yksi nurkka oli hieman hierautunut rikki ja sieltä kurkisti houkuttelevasti vaaleanpunaista muovia. Postimiehen uteliaisuus kasvoi kasvamistaan, kunnes päätti hän avata repeämää sen verran, että saisi selville paketin sisällön.

Paketista pullahti esille muovikasa, jonka postimies oitis tunnisti pumpattavaksi Barbaraksi. Ei ollut moista postimies aikaisemmin nähnyt, päätti puhaltaa saman tien Barbaran täyteen. Ilmaa pullallaan Barbara oli jo paljon houkuttelevamman näköinen, päättipä postimies saman tien kokeilla, miltä Barbaran kanssa peuhaaminen maistuu.

Koeajon jälkeen ravisteli enimmät käytön jäljet pois, pakkasi Barbaran pakettiinsa ja lahti kaasuttelemaan Lynxillä kohden Jounin asumusta. Jouni oli pakettiaan jo pihalla vastassa, postimies valitteli paketin huonoa kuntoa mutta Jouni ei asiaa sen kummemmin kummastellut.

Menipä pari viikkoa ja Jouni käveli postimiestä Kittilän kirkolla vastaan. Postimies kysäisi muina miehinä, että mitäpä Jouni olipostimyynnistä tilannut. Jouni suoraan pohjoisen tapaan kertoi, että pumpattavan-Barbaranhan hän oli tilannut. Postimies kiinnostuneena kysäisi, miltäs moisen seuralaisen kanssa lemmiskely tuntuu. Perheeseen kuului isä Heikki ja äiti Rauni sekä ainut lapsi Tiina.

Tiina oli jo varttunut kolmekymppinen roteva nainen. Tiina asusteli vielä vanhempiensa luona ja oli yhä vapaa "poikamiesnainen". Eräänä päivänä, kun Rauni saapui töistä kotiin, makasi Tiina olohuoneen sohvalla ja masturboi itseään hieromasauvalla.

Rauni kyseli järkyttyneenä syytä moiseen touhuun. Tiina vastasi tyynesti, että "ettei tälläinen tukeva vanhapiika muuten seuraa saa". Seuraavana päivänä Heikin palatessa kotiin odotti häntä sama näky. Heikki kyseli syytä moiseen touhuun ja sai saman vastauksen, kuin äiti päivää aiemmin. Seuraavana päivänä kun Rauni ja Tiina palasivat kaupasta odotti heitä yllättävä näky. Heikki istui olohuoneessa pidellen toisessa kädessä kaljapulloa ja toisessa kädessä hieromasauvaa.

Kun Rauni tiedusteli kiihtyneenä Heikin touhuja, sai hän vastaukseksi vain tylyn murahtelun "otetaan vävypojan kans vähän kaljaa ja katotaan lätkää". Hänestä tehtiinkin vähän ajan kuluttua myyjä ja hän on jo myynyt niin paljon, että hän osti koko liikkeen. Itse asiassa hänellä menee niin hyvin, että hän antoi juuri parhaalle ystävälleen uuden Mersun syntymäpäivälahjaksi.

Itse asiassa hän antoi juuri parhaalle ystävälleen 10 mmk: Mutta kun katsoo asian valoisaa puolta: Keski-ikäinen pariskunta Pohjois-Amerikassa kaipasi etelän lämpöön. Niinpä he päättivät matkustaa Floridaan vieläpä samaan hotelliin jossa olivat viettäneet hääyönsä 20 vuotta sitten. Miehellä oli vapaata, joten hän matkusti päivää aikaisemmin. Saavuttuaan perille hän huomasi, että hotellihuoneessa oli tietokoneet ja hän päätti lähettää vaimolleen sähköpostiviestin.

Yksi kirjain sähköpostiosoitteessa meni kuitenkin väärin ja posti päätyi papin leskelle, joka juuri oli tullut miehensä hautajaisista kotiin ja halusi läpikäydä saapuneen postin sisältävät surunvalittelut sukulaisilta ja ystäviltä. Lesken poika löysi hänet pyörtyneenä tietokoneen ääreltä ja luki näytöltä: Olen juuri saapunut perille.

Tiedän, että yllätyt kuullessasi minusta. Niillä on tietokoneet täällä nykyään ja sähköpostia saa lähettää läheisillle ja tutuille. Kaikki on valmista sinun huomista saapumistasi varten. Toivottavasti pääset tänne yhtä vaivattomasti kuin minä. Täällä on todella kuuma. Hurrikaani iski täysin odottamatta.

Risteilyalus upposi ja insinöörimies havahtui ajautuneena pienen saaren rantaan eikä hän nähnyt muita ihmisiä tai tarvikkeita. Hänellä oli vain banaaneja ja kookospähkinöitä. Tottuneena viiden tähden hotelleihin hänellä ei ollut aavistustakaan mitä tehdä, joten seuraavan neljän kuukauden aikana hän söi banaaneja, joi kookospähkinämehua, kaipasi vanhaa vaimoaan ja tarkkaili merta toivoen huomaavansa pelastusaluksen. Eräänä päivänä insinöörin makaillessa puoliunessa rannalla, hän havahtui silmäkulmastaan huomaamaansa liikkeeseen.

Kyseessä oli soutuvene, jossa oli kauneimman näköinen nainen, jonka hän oli koskaan nähnyt. Nainen souti insinöörin luokse. Epäuskossa insinööri kysyi naiselta. Kuinka monta teitä on? Olitpa onnekas, kun soutuvene ajautui luoksesi, minulla kun ei ole mitään tarvikkeita".

Ei minullakaan ollut mitään tarvikkeita. Airot ovat kumipuun oksia ja koversin pohjan palmupuun rungosta ja sivut sekä keulan tein eucalyptys puusta.

Käytin sitä tehdäkseni joitain työkaluja ja niillä sitten sain tehtyä kaiken tarvittavan. Parin minuutin soutamisen jälkeen vene rantautui pieneen merenlahteen. Kun insinööri katsoi rannalle, hän melkein tippui veneestä. Rannalta lähti kivetty polku johtaen upeaan bungalowiin, joka oli maalattu siniseksi ja valkoiseksi. Kun nainen kiinnitti venettä ammattitaitoisesti punotulla hamppuköydellä, insinööri pystyi vain tuijottamaan tyhmänä.

Kun he saapuivat taloon, nainen sanoi rennosti: Istu alas, ole hyvä. Kun he olivat kertoneet tarinansa, nainen ilmoitti, "Vaihdan nyt jotain mukavampaa päälleni. Haluaisitko käydä suihkussa ja ajaa partasi? Partahöylä on yläkerrassa kylpyhuoneen kaapissa. Kaapissa oli luusta tehty partahöylä. Kaksi terävää simpukankuorta oli kiinnitetty sivuistaan kasvoja myötäilevään mekanismiin.

Nainen pyysi insinööriä istumaan viereensä. Uskoisinpa, että sinäkin haluaisit tehdä juuri nyt jotain, mitä olet kaivannut kaikkina näinä kuukausina, ymmärräthän Insinööri ei voinut uskoa korviaan. Kuinka annetaan kissalle pilleri Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin pitelisit lasta. Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa kädessä.

Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan sulkea suunsa ja nielaista. Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi. Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois. Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla kädelläsi.

Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla kymmeneen. Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso sisään pihalta. Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä.

Älä välitä kissan matalasta mouruamisesta. Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivotinta kissan suuhun. Liu'uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua voimakkaasti. Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta. Pistä muistiin uuden viivottimen osto ja verhojen korjaus. Lakaise rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää liimausta varten.

Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä niin, että sen pää juuri ja juuri näkyy puolison kainalon alta. Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä ja puhalla mehupilliin. Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle. Juo lasi vettä, että saat maun pois suustasi. Laita laastari puolison käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla.

Hae kissa naapurin halkolaarista. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta niin että pää jää näkyviin. Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.

Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin saranoilleen. Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä.

Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta. Soita palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan. Etsi paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä jakoavaimella. Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään. Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli litraa vettä kurkkuun jotta pilleri huuhtoutuu alas.

Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa kun tohtori tikkaa sormesi ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi pöytä.

Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä. Eräänä iltana minut oli kutsuttu viettämään kaveriporukassa iltaa. Lupasin miehelleni, että olen takaisin puoleenyöhön mennessä: Kolmelta aamuyöstä, kännissä kuin käki, suuntasin kotiin päin. Juuri kun pääsin ovesta sisään niin takkahuoneen käkikello kukkui kolmesti. Tajusin nopeasti, että mies varmaan heräsi, joten keksin nerokkaana naisena kukkua yhdeksän kertaa lisää.

Olin oikein ylpeä itsestäni, kun keksin niin nerokkaan ajatuksen ja vielä aivan tukka täynnä. Mahdollinen yhteenotto oli näin vältetty.

Seuraavana aamuna mieheni tiedusteli kotiintuloaikaani. Kerroin hänelle, että tulin kahdeltatoista eikä mieheni vaikuttanut lainkaan epäilevältä. Tässä vaiheessa olin varma, että homma toimii saumattomasti. Senjälkeen se sanoi, että voi vittu ja kukkui neljä kertaa lisää. Sitten se selvitti kurkkuaan ja kukkui sen jälkeen kolme kertaa lisää, kikatti ja lopuksi pieraisi. Olin ostoksilla ja ostamassa 20 kg säkillisen Sertiä koiralleni.

Kassajonossa nainen takanani kysyi omistanko koiran. Mitä hemmettiä ihminen oikein kuvitteli, elefanttiko minulla olisi kotona? Päätin piristää kireää stressaantunutta tunnelmaa. Kerroin naiselle, että ei, minulla ei ole koiraa vaan olen päättänyt aloittaa uudelleen Serti-dieetin. Lisäsin että se ei ehkä ole hyvä idea koska edellisellä kerralla päädyin sairaalaan, mutta toisaalta olin laihtunut 25 kiloa siihen mennessä kun heräsin teho-osastolta tippa molemmissa käsissä ja letku jokaisessa reiässä mitä kropasta löytyy.

Kerroin naiselle että dieetti toimii niin että tungetaan taskut täyteen Sertiä, ja aina kun näläntunne yllättää heitetään pari papanaa suuhun. Serti on täydellisen tasapainoista ravintoa, joten ruokavalio toimii oikein hyvin. Tässä vaiheessa koko kassajono kuunteli korvat hörössä. Nainen kysyi aivan kauhistuneena olinko joutunut teho-osastolle koska olin saanut myrkytyksen koiranruuasta. Vastasin etten suinkaan; olin astunut varomattomasti ajoradalle nuuhkiakseni söpön kultaisen noutajan persuksia ja auto ajoi meidän molempien yli.

Edessäni jonottanut punakka kaveri nauroi niin kovaa että olin aivan varma että hän saa sydärin. Myymälänjohtaja kutsuttiin paikalle ja sain porttikiellon kyseiseen kauppaan.

Puhvelilauma siirtyy tasan niin nopeasti kuin sen heikoin ja viimeisin puhveli. Jos laumaan hyökätään, heikoin tapetaan ensin. Tämähän on luonnollinen asia ja parantaa laumaa kokonaisuutena, koska puhveleiden yleinen nopeus ja terveys parantuu, kun heikommat karsitaan tasaisin väliajoin pois. Samaa logiikkaa käyttäen ihmisten aivot toimivat tasan niin nopeasti kuin hitain aivosolu. Alkoholin käyttöhän, kuten me kaikki tiedämme, tappaa aivosoluja, mutta tottakai hitaimmat ja heikoimmat aivosolut kuolevat ensin.

Joten tasaisen alkoholin käytön avulla huonot aivosolut poistuvat automaattisesti ja aivot tulevat nopeammiksi ja tehokkaammiksi. Siksi tunnet itsesi aina paljon fiksummaksi parin oluen jälkeen Ranskan muukalaislegioonaan tuli uusi komentaja. Keskellä erämaata oleva leiri oli äkkiä esitelty. Telttojen lisäksi erämaassa oli kuitenkin pieni maja.

Komentaja kysyi, että mikäs maja tuo on. Legioonan kapteeni sanoi, että kun täällä ei ole yhtään naisia täällä erämaassa, niin tuolla majassa on kameli sitä varten, jos seksihalut kasvavat liian suuriksi Pari viikkoa kului, niin komentjallekin tuli lievä, no, tarve Hän meni kapteenin luo ja kysyi: Kapteeni sanoi, että jo iltapäivällä.

Komentaja meni silloin majaan ja siellähän olikin oikein sievä kameli. Vieressä oli jakkarakin sopivasti. Komentaja ajatteli, että ei voi mitään, asetteli jakkaran kamelin taakse ja ryhtyi hommiin. Silloin kapteeni tuli sisään majaan ja sanoi: En haluaisi keskeyttää, mutta olisikohan miellyttävämpää, jos tekisitte niin kuin muutkin meidän miehet, eli ajaisitte sillä kamelilla tuohon läheiseen kaupunkiin naisiin Parempi olla selitykset valmiina, onhan pikkujoulut jo ovella Ettäkö missä olen ollut?

Firman pikkujouluissa tietysti, kyllähän sä sen tiesit! Menihän se vähän pitkäksi, sori, mutta oli siinä ihan silkaa epäonneakin mukana. Mä olin kato lähdössä kotiin jo silloin ekana iltana melkein heti, kun kehtasi, oli syöty ja pomo oli puhunut ja porukka alkoi tulla juovuksiin.

No joo, otinhan minäkin ne pakolliset ruokajuomat, viininlitkua ja vähän konjamiinia. Aika tylsää, samat naamat joka päivä töissäkin Sen verran siinä oli kumminkin hulinaa, että erehdyin vessan ovesta. Joku siivouskomero se kai oli, en minä niin tarkkaan katsonut. Tein ne tavalliset ja rupesin kampaamaan, etten tukka silmillä kotiin tulisi. Vaan peilistäpä ei näkynyt mitään, siellä ei nääs ollut valoja. Päättelin tietysti, että kai minä olin jo mennyt kotiin, kun ei peilistä näy.

Vasta seuraavalla vessareissulla osuin oikeasta ovesta ja huomasin, että täällähän sitä vielä ollaan. Arvaat kai, että hätä tuli. Sen verran oli kuitenkin päässyt aikaa vierähtämään, että viimeinen hissi oli jo mennyt, ja me oltiin sentään kymmenennessä kerroksessa.

Oli siellä muitakin hajamielisiä, oli pakko olla aamuun asti. Kun lopulta pääsin ulos, oli ihan jumalaton myrsky, muistat varmaan. Siinä kun otti askeleen eteenpäin, niin myrsky puhalsi kaksi askelta takaisin. Ei auttanut mikään, pakilla oli peräydyttävä alakerran baariin. Vasta iltapäivällä uskallettiin uudestaan ulos. Oli se vaan niin kamala myrsky. No, minä tietysti taksiin, että nyt renkaat soikeina kotio.

Osuttiin tietysti keskelle ruuhkaa. Oli menossa ne EU-mielenosoitukset ja taksi jäi jumiin kurdien ja maajussien väliin. Ei ollut mitään asiaa muualle, kuin porukan mukana sinne, minne ne meni, Messukeskukseen siis. Sieltäkään ei päässyt ulos, vaan piti kuunnella niitä EU-jorinoita. Minä huomasin sen illalla, kun pylörähdin taksilla pihaan.

Sieltä rupesi tulemaan jumalaton doopermanni vai mikä lienee ollut. En minä siinä hädissäni muistanut, että eihän meillä ole koiraa, vaan lähdin sitä kusettamaan tuohon puistoon.

Huono onni sinänsä, että oli pakastanut. Se koira-raukka jäätyi takakoivestaan kiinni siihen sähkötolppaan. Piti kutsua palokunta hätiin ja viedä otus eläinlääkärille ja sitten takaisin kotiin. Isäntäväki oli onnessaan, kun sai koiransa takaisin, etten raaskinut sieltä heti lähteä.

Kaikki alkoi siitä, kun nuori komea mies piti hyvää huolta fyysisestä kunnostaan. Hölkkäsi ja nosti puntteja. Joka ilta mies asettui alastomana peilin eteen voidakseen ihailla vartaloaan. Hän huomasi olevansa tasaisesti ruskettunut lukuun ottamatta penistä,joka ei ollut saanut aurinkoa. Jotain asialle oli tehtävä, se oli päivänselvä asia. Mies siis meni seuraavana päivänä uimarannalle, mutta hautasi itsensä kokonaan hiekkaan jättäen vain peniksen törröttämään hiekkakasan harjalle.

Siinähän se mukavasti ruskettuisi lämpimässä auringonpaisteessa. Sattui kulkemaan ohi kaksi iäkästä naista. Toinen huomasi vipusen hiekassa ja huudahti: Ei oikeutta maassa saa!! Kun olin vuotias pelkäsin sitä. Kun olin vuotias olin utelias sen suhteen. Ja nyt kun olen vuotias, niitä kasvaa villinä luonnossa. Nuoripari ei ollut vielä kertaakaan harrastanut seksiä.

Tyttö oli aina nukkunut pojan vieressä yöpaita päällään, mutta yhtenä iltana sitten tyttö tulikin makuuhuoneeseen ilkialasti Tyttö kertoi asiasta seuraavana päivänä mummulleen, joka innostui ja päätti kokeilla samaa temppua Illalla mummu tuli makuuhuoneeseen ilkialasti ja pappa kauhistui: Pyhän Pietarin pakeille oli pyrkimässä samaan aikaan kolme miestä.

Pyhä Pietari valitteli ruuhkaa ja tilanpuutetta, sanoi viimein ottavansa sisään vain yhden kolmesta miehestä, sen joka oli kuollut kauheimman kuoleman. Pietari haastatteli miehiä yksitellen ja aloitti siitä, jolla oli ammottava reikä päässä.

Kun tulin sisään, kuulin suihkuveden lorisevan. Aloin kuumeisesti etsiä miestä asunnostamme, mutta en löytänyt ketään. Siellä mies roikkui parvekkeen ulkopuolella kaiteesta kiinni pitäen. Aloin hakata hänen sormiaan nyrkeilläni vimmatusti, mutta kun se ei auttanut, niin hain vasaran ja hakkasin sillä. Mies huusi tuskasta ja putosi 25 kerrosta - mutta suoraan puskaan. Mies jäi eloon, ja aloin miettiä mitä tehdä. Raahasin keittiöstä raskaan pakastimen ja tipautin sen miehen perään.

Siihen mies kuoli, mutta aloin katua tekemisiäni, ja ammuin itseni surusta ja häpeästä pistoolilla. Yhtäkkiä jalkani lipesi, ja putosin. Onneksi vain 2 kerrosta, sillä sain viime hetkessä kiinni kaiteesta jossain alempana. Siinä roikkuessani paikalle saapuu mies joka alkaa hakata sormiani vimmatusti.

Kestän sen, mutta kun mies hakee vasaran ja lopettelee urakkansa sillä, on minunkin päästettävä irti. Putoan huutaen 25 kerrosta. Mutta jo toisen kerran olen onnekas, ja putoan suoraan puskaan. Kauaa en ehdi onnestani nauttia, sillä viimeinen muistikuvani maailmasta on ison arkkupakastimen putoaminen päälleni, tuon samaisen miehen heittämänä. Kuvittele että sä olet alasti piilossa isossa arkkupakastimessa ja Olipa kerran hitsari Tiihonen, joka oli maailmalla melko tunnettu mies.

Tiihonen ajatteli mennä hakemaan Wärtsilältä töitä, työtön mies kun oli. Tiihonen tuumaili että parempi mennä suoraan pomojen luo puheille niin ei tarvitse hakemuksia täytellä. Ja sinnehän Tiihonen sitten maanantai aamuna paineli. Pomot kyselivät kaikennäköisiä rutiinikysymyksiä Tiihoselta ja Tiihonen vastaili parhaansa mukaan. Yksi pomoista kiinnostui Tiihosesta ja kysäisi että oliko tällä mitään erityis meriittejä, joilla hän pääsisi Wärtsilälle töihin.

Tiihonen tuumasi ettei hänellä muuta ole kuin että hän on maailmalla melko tunnettu mies. Pomot tuumailivat tämän jälkeen että voihan tuon Tiihosen ottaa ainakin koeajalle jos ei muuta. Ja niin Tiihonen sitten seuraavana aamuna meni töihin ja painoi hitsaushommia menemään hullun lailla.

Pari viikkoa vierähti ja Presidentti Reagan tuli valtiovierailulle Suomeen. Tietysti Reaganin vierailuun kuului myös käynti Wärtsilän tuotantolaitoksessa. Pomo opasti Reagania pitkin hitsaushallia ja samalla ihmetteli että mitä ihmettä tuo Reagan oikein tähyilee.

Jonka seurauksena Reagan ja Tiihonen heittivät läppää jonkin aikaa. Ikävä kyllä Tiihonen joutui tämän tapaamisen lopettamaan lyhyeen koska hänellä oli hurja urakka päällä, joten Reagan häipyi maasta Hetken kuluttua kuului keskusradiosta kuulutus: Tiihonen paineli pomon toimistoon ja kysyi: Pomo kysyi Tiihoselta että mikäs mies se sinä olet kun Reaganin tunnet?

Tiihonen vastasi vaatimattomasti että mä oon maailmalla aika tunnettu mies. Pomo ajatteli että tässähän meillä on kunnon hitsari ja päätti vakinaistaa Tiihosen työsuhteen. Pari viikkoa meni ja Breznev pärähti valtiovierailulle Suomeen. Eikös hänkin käynyt sitten Wärtsilän tehtailla vierailemassa pomon opastamana. Pomo ihmettteli että mitä ihmettä se Breznev oikein pähyilee. Tiihonen huusi Brezneville sujuvalla venäjänkielen taidolla että: Jonkin aikaa kului ja Breznev lähti poijes.

Tiihonen paineli pomon luo ja kysyi että: Pomo sanoi että kyllä hän sen ymmärtää että Tiihonen tuntee Reaganin, mutta mistä helvetistä te tunnette Breznevin? Tiihonen siihen vaatimattomasti että mä oon vaan maailmalla aika tunnettu mies. Tästäkös pomo innostui ja tuumasi että jos näin on asiat niin varmaan tunnet Paavinkin. Tiihonen totesi että tottahan hän paavin tuntee.

Pomo tuumasi että siinä tapauksessa lähdetään vatikaaniin saman tien morjestamaan paavia. Ja sinnehän sitä sitten lähdettiin ja saavuttuaan aukiolle Tiihonen sanoi pomolle että odotapas tässä aukion laidalla niin hän käy moikkaamassa paavia. Tiihonen jututti siiten paavia aukiolla ja huomasi yhtäkkiä että pomo pyörtyi.

Sinnehän Tiihonen sitten syöksyi läpsimään pomoa poskille ja sanoi pomolle ettei tämä nyt niin suuri juttu ole että hän paavin tuntee. Pomo siihen että ei siinä mitään että sinä paavin tunnet mutta kun tästä käveli äsken kaksi neekeriä ohi ja kysyi minulta että kuka tuo valkokaapuinen mies on joka juttelee Tiihosen kanssa!

Näin kevätpuolella talvea tulee terveelle miehelle mieleen ne elämän perusasiat. Mahla alkaa virtailla, vai mitenkä sitä sanotaan. Suoranaista yksinäisyyttä ei tietenkään ole, kun on tuo koira. Kavereita on aina sen verran, että saadaan korttirinki kasaan ja kiljuun kimppasokerit kerran kuussa. Vaan joitain kummallista ylimääräistä kaipuuta se pukkaa kevät karunkin uroon munaskuihin. Mikä siinä auttaa, sanottu ja tehty. Pistin Helsingin Sanomiin ilmoituksen: Sinua etsii tositarkoituksella rehellinen suomalainen mies.

Myös hellien takkailtojen mahdollisuus. Alko ja savuttelu eivät hallitse elämääni. Harrastuksina autoilu, aerobic ja metsästys. Saanhan kohdata sinut keväässä? Se on taksikuski, ja nehän tuntee kyllä naiset. Sama Kejonen kirjoitti naisille ne muutamat kirjeetkin vastaukseksi.

Vähän epäilen sitä Kejosta homoksi, kun se osaa niin monta runoa ulkoa ja sillä on tietokone. Oisko mennyt kuukauden päivät kun yksi leidi oli sitten tulossa käymään. Lähdin asemalta Ladalla hakemaan. Pistin vähän siistimpää päälle: T-paidassa luki pikkusen huumoria: Deodorantti oli taas kateissa; suhautin kainaloon Raidia, sama se mikä haju.

Minulla oli siinä matkan varrella, kaverin pajassa, kesärenkaat pinnoitettavina, piti käydä ne hakemassa. Myöhästyin asemalta melkein tunnin. Kaks kertaa muistin siinä hötäkässä sen naisen nimenkin väärin. Vaan paskaakos tuosta, ei se pahoittanut mieltänsä, niin reippaastihan tuo kanteli matkalaukkunsa autolle, kun minä kävin täyttelemässä lottokupongin. Laiton sen takapenkille istumaan pitkäsiimalaatikon päälle, kun minun koira istuu aina edessä. Tuli se Kejonen siihen irvistelemään, että onkos toimitettu tavara tuoretta.

Piti tarjota sille baarissa pari kaljaa, sellainen oli sopimus. Nainen odotteli koiran kanssa autossa. Ostin lähtiessä grilliltä lihapiirakan lenkinpätkällä, kaikki mausteet, extra sipuli ja maitoa. Söin itse, annoin osan koiralle, ja kyselin, että ottaako se takapenkkiläinen kanssa. Se sanoi junassa syöneensä. Otin siinä ajellessa tekarit suusta ja nuoleskelin puhtaaksi. Sitä naista rupesi oksettamaan, piti pysähtyä.

Tietää ne junien ruuat. Loppumatka meni kuitenkin ihan mukavasti. Selailin Jallua ajellessa, enkä meinannut huomata yhtä kollia, piti ihan koukata, että sain sen pyörän alle.

Nyljin mirrin näppärästi rukkastarpeiksi, pyyhin kädet koiraan ja eikun taas matkaan. Frederikin "Mä tahdon takoa sun markkinarakoa" on lempikappaleita. Se ehti tulla kahdeksan kertaa ennen kuin oltiin kotipihassa. Oli siinä vaiheessa jo niin seksuaalisesti ylivirittynyt tunnelma, että piti juoksulla mennä vessaan. Oli meillä myöhemminkin semmosta estottoman kodikasta tunnelmaa.

Kopeloin sitä "vaimoehdokasta" kokeeksi sieltä täältä, tullen mennen, kun se kanteli vettä kaivolta, luutusi lattioita ja pesi nyrkkipyykkiä. Puolilta päivin kävi poliisi kyselemässä ulosottomiehen kanssa saataviaan. Niillä oli koira mukana, ja se oksensi, kun näki minun ruokailevan.

Täällä ei turhaan hienostella! Lainasin siltä naiselta käsilaukusta pari satasta, että näkevät viranomaisetkin, ettei tässä ihan yhteiskunnan siivellä eletä. Illalla soittelin kaverit paikalle "Barbaraa" katsomaan. Minä voitin, vaikka Simanaisen Oskari soitti porilaisten marssista ensimmäisen säkeistön melkein kokonaan ennen kuin sillä pärähti henki materiaksi! Sen kunniaksi päätettiin lähteä kylillä pyörähtämään. Tehtiin oikein lista kaikista hauskuuksista, mitä nyt sellainen äijäporukka pikkupäissään keksii.

Barbaralle päsähti ärhäkkä päänsärky, ja se jäi kotiin. Soittelin sille myöhemmin aamuyöstä monta lämmittelypuhelua kotiin eikä tosiaankaan mitään pyhäkoulutekstiä. Oisko se kello ollut jotain kolme, kun tulin kotiin. Barbara nukkui matkalaukkujensa päällä, omituisia ovat etelän tavat! Mukava oli silti tulla; kyllä se naisen käsi on, joka huushollissa näkyy. Minun piti se Barbara kuitenkin herättää.

Sai maksaa taksin ja siivota takapenkin, kun minä en millään jaksanut. Aamulla tuli äitimuori käymään, kuului heti ovelta sanovan, että meidän poika pärjää ihan hyvin ilman tuollaisia meikattuja kaupunkilaisvosujakin. Ja niinpä se lähti Barbara. Laukut jäivät ja kaikki.

No, oli miten oli. Kyllä se on justiinsa se huumorintaju, mikä pittää meikäläisen naisella olla kohallaan. Oiva Sarkkinen on edelleen poikamies. Mikko Kuustonen seurusteli kerran nuorukaisena kirkkoherran tyttären kanssa ja oli innoissaan, kun pääsi ensimmäisen kerran tapaamaan tytön vanhempia.

Tiesihän Mikko, että jos vanhemmat hyväksyisivät hänet, tyttö voisi vaikka antaa Siinä sitä istuttiin olohuoneessa ja keskusteltiin tosiolevaisesta, kun jännitys ja kahvi alkoivat vaikuttaa Mikon suolistossa.

Pian poika ei enää pystynyt pidättelemään vaan päästi pienen pierun. Kirkkoherra katsoi vihaisesti perheen koiraa, joka sattui makailemaan Mikon tuolin alla, ja torui: Kului muutama tovi, ja ilma vain kiersi Mikon suolistossa. Eihän siinä auttanut muuta kuin päästää ilmoille kunnon jyräys. Yörientojen kuluista ja siitä mitä sillä rahalla saisi! Turo maalta oli päässyt Helsinkiläiseen baariin.

Juhlan kunniaksi hän veti älyttömät lärvit, joka maksoi hänelle mk. Kesäaikana olut on kallista ravintolassa, mutta onneksi Turon täydellisen konkurssin pelasti huono viinanottokyky ja näin luottokortti ei viuhunut. Päihdytettyään itsensä tilaan, joka täyttää poliisilain mukaan yjt-perusteisen säilöönoton perusteet, raahautui sankarimme rautatieasemalle nukkumaan, sillä ulkonahan kastuu sateen sattuessa.

Hän kömpi kioskin kulmanurkkaan aivan käymälöiden välittömään läheisyyteen ja menetti tajuntansa osaltaan kusen hajun ja osittain ankaran juopumistilansa seurauksena. Uusi aamu koitti, päätä kivisti, oli kusihätä, paska maistui suussa ja markat oli dokattu. Sankarimme päätti kuitenkin lähteä kohti uusia seikkailuja. Hortoiltuaan aikansa hän huomasi, että joku iiskotti oli ottanut käyttöönsä hänen matkapuhelimensa aamuyön tuntien aikana.

Kauhu ja kylmät väreet hiipivät selkapiitä pitkin. Mihin puhelimella oli soitettu ennenkuin hän sen onnistuisi sulkemaan Mokadishuun, Viipuriin, Belgradiin, Vietnamiin? Onneksi tarinallamme on onnellinen loppu, Turo sai luurinsa suljettua ja Sergei tai mahdollisesti Abdi Mohamed ei ollut kerennyt soittelemaan tärkeitä puhelujaan kuin vaivaisen mk edestä 4 tunnin aikana.

Koska kuitenkin hintavertailu on aina paikallaan, sillä kuluttajaahan kusetetaan tunnetusti niin summa summarum: Tällä rahalla Turo olisi saanut Viipurin torilta uutuus cd-levyja kpl. Rahaa olisi vielä jäänyt mk, jolla olisi saanut vhs-videopornokasetteja kpl, sekä laatikon maistuvaa Koff-olutta. Mikäli Turo olisi päättänyt vetää rahalla kännin Tallinassa, hän olisi rahalla saanut Copter Linen menopaluun valilla H: Rahaa olisi kulunut tahan mk.

Tähän olisi kulunut mk sisältäen meriaamiaisen blondille ja Turolle, sekä yhden hengen huoneen parisängyllä. Helsinkiin palattuaan Turo olisi tilannut vielä kumijalan vastaan kopterikentälle, sillä hän olisi ajattanut itsensä ja tax-free-tuliaiset Radisson SAS-hotelliin, jossa hän olisi hyödyntänyt kesähinnan huone. Vielä olisi riittänyt rahaa muutamaan olueeseen hotellin alabaarissa. Samalla olisi hihaan voinut tarttua, joku hotellissa vieraana asuva kaunotar.

Aamulla nautittuaan hotellihintaan sisaltyvän maittavan ja runsaan aamiaisen, Turo olisi voinut ajaa Hkl: Eli kantsiiko käydä Helsingin yössä? Elämä voi olla rankkaa. Kertokaa omin sanoin, mikä ahistaa, sanoi psykiatri asiakkaalleen.

Kaikki alkoi, kun menin naimisiin. Vaimolla oli aikuinen tytär, josta siten tuli minun tytärpuoleni. Isäni tuli vierailulle, rakastui tytärpuoleeni ja meni tämän kanssa naimisiin. Niinpä tytärpuolestani tuli myös äitipuoleni. Siitä tuli automaattisesti isäni lanko, koska se on isäni kanssa naimisissa olevan tytärpuoleni velipuoli. Koska poika on äitipuoleni veli, se on siten myös minun setäni.

Isäni vaimo sai myös pojan. Se on minun veljeni, vaikka samalla olen myöskin sen ukki. Onhan se tytärpuoleni poika. Vaimoni on minulle mummo, äitipuoleni äiti.

Siitä seuraa, että olen oman vaimoni lapsenlapsi. Ottaen huomioon, että olen naimisissa isoäitini kanssa, en ole ainoastaan vaimoni puoliso ja lapsenlapsi, vaan myös itseni isoisä.

Ennen kuin se alkaa. Mies tulee kotiin töistä väsyneenä, lysähtää tapansa mukaan sohvalle TV: Viisi minuuttia myöhemmin mies sanoo: Mies juo toisenkin oluen loppuun ja hihkaisee: Juoda kaljaa ja maata siinä sohvalla? Sää et sitten kans oo mitään muuta kuin patalaiska, juoppo ja läski ja sitä paitsi!!! Millaista sokeutta ja tietämättömyyttä osoittikaan se kotikutoinen ruuneperi, joka laati aikoinaan seuraavan lastenlorun: Siellä sinun isäs, äitis keittää sulle puuroo Ja jättäisi kaikille Suomen lapsosille viimeisen viestinsä: Maailmassa on kaikkiaan leppäkerttulajia ja nehän ne varsinaisia pornotähtiä ovatkin.

Leppäkerttu-uros on sen sortin sosialisti, että kun sillä alkavat hormonit hyrräillä, niin se viihtyy naaraan päällä 18 tuntia yhtä mittaa. Sanomattakin lienee selvää, ettei siinä silloin liiemmin aikaa puuronkeittoon jää. Tämä ajaa varmasti monen suomalaisen miehen apeisiin itsetutkiskeluihin, sillä meistä monet ovat ylpeitä yltäessään 18 sekuntiin.

Leppäkertunkin luulisi kyllä suoriutuvan kyseistä toimituksesta hieman nopeammin sillä lentäessä sen siivet lyövät 91 kertaa sekunnissa.

Mutta kun ei, niin ei. Ja kaiken kukkuraksi leppäkerttu-uroksilla on koko ajan vain se yksi mielessä, sillä usein ne sekaantuvat vainajiinkin ja alkavat vasta muutaman tunnin kuluttua puntaroida syitä naaraiden frigiditeetin yleistymiseen. Toisin sanoen ne ovat siis nekrofiilejäkin! Miksei yhteiskunta tee mitään!!! Toki sellainen hurjastelu kuluttaa energiaa ja jatkuvan veivauksen lomassa leppäkertut saattavat ahmaista satakin lehtikirvaa päivässä. Ja jos tällaista välipalaa ei ole tarjolla ne syövät toisiaan ja jopa sisaruksiaan.

Eli leppäkerttu-urokset eivät ole pelkkiä sikoja, pukkeja ja nekrofiilejä vaan kaiken kukkuraksi kannibaalejakin. Vastuuntuntoisia vanhempia leppäkertut eivät missään tapauksessa ole, sillä ne vaihtavat koko ajan partneria. Ja tästä syystä sukupuolitaudit ovat niiden parissa erittäin yleisiä. Tässä valossa leppäkerttua ei pidä missään tapauksessa innostaa irstailemaan ison kiven juureen, vaan se kannattaa ohjata määrätietoisin sanoin lähimmälle sukupuolitautien klinikalle.

Vielä parempi on viedä se sinne henkilökohtaisesti, jotta voi samalla tarkistaa, löytyykö omastakin viisarista jälleen joitain uutuuksia. Vetoankin täten kaikkiin suoraselkäisiin suomalaisiin vanhempiin, jotka haluavat kasvattaa lapsistaan järjestäytyneen yhteiskunnan kunniallisia jäseniä: Pitäkää leppäkerttulorut omana tietonanne! Se mikä on elämässä epäreiluinta, on tapa jolla se päättyy. Elämä on itse asiassa yhtä helvettiä. Se vie suurimman osan ajastasi, ja mitä saat kiitokseksi?

Onko se joku bonus vai mikä!? Minun mielestä elämä pitäisi elää takaperin. Hoidetaan pahin tälli, eli kuolema, pois alta heti alkuun. Tämän jälkeen siirrytään vanhainkotiin, josta sinut passitetaan pihalle koska olet liian nuori ja hyväkuntoinen. Saat kultakellon ja aloitat työelämäsi korkeimmalta pallilta. Teet töitä 40 vuotta, kunnes aloitat riemukkaan opiskeluelämän. Kuntosi paranee koko ajan, ja näytät päivä päivältä paremmalta.

Ryyppäät ja riehut ja seksielämäsi on yhtä sekoilua valmistuessasi yläasteelle menemiseen. Käyt läpi ylä- ja ala-asteet, jossa koulutehtävät helpottuvat vuosi vuodelta. Olet lapsi ja elät viimeiset vuotesi ilman vastuuta leikkien, syöden ja nukkuen. Lopuksi kellut äidin vatsassa 9 kuukautta jonka jälkeen päätät elämäsi orgasmiin! Tuho tulkoon tietoverkkoon, piru PC: Nouskoon käry skannerista, pauke kuulukoon koneista.

Valvoin hullu vuorokauden, tehdessäni tiedostoa, joka otti ja katosi, pyyhkiytyi kuin poutapilvi, vaiko viirus sen tuhosi. Nyt saa riittää rimpuiluni, painun perkele pellolle, menen metsään miettimähän, kera kynän ja paperin. Käytän päätä, en päätettä, sähköisen sekundan juurta, megamakulan sydäntä Kirjoittamaan käydessäni, ruvetessani runolle, haikullepa hankkeissani, tankan tuottoon tahtoessa tilttasi tehopelini, kompuutterini kärähti, näytönohjainta närästi, empi myös emolevyni.

Jopa mustui miehen muoto, kävi kasvot kalvakaksi, käsitteli kännykkäänsä, apuvoimia aneli. Saapui huolto huomenissa, kannen alle kurkisteli.

Kotvasen konetta tutki, siitä loihi lausumahan, sanasen tuo virkkoi. Osta entistä ehompi, vehje uusi uljahampi, kirjokansi kirkkahampi, joka kirjaa kiirehesti, eikä vitkaan vikise.

Kotvan kaivoin kupehetta, kurkistelin kukkaroa, laskeskelin lanttejani, etsiskelin eurojani, enkä löytänyt mitänä. Petollinen peltiuuni, vanha mikroni mitätön teki tempun tietäjälle, rumat runon rustaajalle. Vaan on vielä vanha konsti: Vielä muutama paikka vapaana!!! Juotko Sorbusta varsin sujuvasti, mutta tuottaako Teacher's tai Guinness vaikeuksia? Onko sopivan ryypiskelyseuran löytäminen kesäksi vaikeaa? Italialainen Rita Levi-Montalcini sai Nobelin lääketieteen palkinnon, eli vuotiaaksi ja luennoi vielä sadan vuoden iässä.

Elämäkerrassaan Rita kertoi syntyneensä onnekseen perheeseen, jossa sähköinsinööri, lahjakas matemaatikko isä ja tunnettu taiteilija, humanisti äiti kasvattivat kaikki neljä lastaan rakastavan vapaasti, mutta istuttivat kaikkiin älyllisen toiminnan halun. Rita tajusi vuotiaana, ettei hän […]. Meitä on viety kuin pässejä lieassa. Samoin kuin monissa muissakin maissa. Isot lääketehtaat ja ruokateollisuusjätit ovat ohjailleet lääkkeiden käyttöämme ja ruokatottumuksiamme uskomattoman paljon.

Eivätkä useinkaan hyvään suuntaan. Teollisuutta ja tutkimuksia pyörittää raha Kun noin 16 vuotta sitten kuulin kahdeltakin taholta, WHO: Tavallista ruokavaliota on helppo vahvistaa.

Tässä yksinkertaisia ja herkullisia vinkkejä sekä Seniorinfon koottuja reseptejä. Ole luova Murskattuja pähkinöitä voi lisätä esimerkiksi puuroon, salaatteihin, kastikkeisiin, jogurttiin ja viiliin vahvistamaan ravintoarvoja. Kourallinen pähkinöitä päivässä on suositus. Sekä ruoaksi että välipalaksi sopivan ranskalaisen quichepiirakan — sikäläisen pyttipannun — pohjan voi leipoa nehnäjauhon ruisjauhosta ja voista.

Täytteeksi sopivat mitä […]. Vanhetessa ravinnon tärkeys korostuu, koska ruokahalu usein vähenee ja kehon kyky käyttää hyväkseen ravintoaineita huononee. Pienin keinoin ja omaa perusruokavaliotaan muuttamalla, voi muuttaa elämänlaatuaan. Iän lisääntyessä proteiinia on saatava reilusti lisää, ravintorikkaita kuituja on oltava mukana ja kunnon aitoa rasvaa nautittava.

Erinomaisessa pakkauksessaan pitkään säilyvä kananmuna on syytä sisällyttää viikoittaiseen ruokavalioon. Miksi meitä on peloteltu kolesterolilla? Monet vanhemmat ihmiset pelkäävät vieläkin kananmunien syömistä, koska luvulla levisi koko Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suuri kananmunahysteria.

Kun markkinoille tulivat ensimmäiset rasvattomat tuotteet, oletettiin kananmunan keltuaisen olevan jopa tappava. Tutkimukset ovat osoittaneet jo vuosia sitten, että ruoka-aineiden rasvat […]. Hoida pakolliset asiat ensin 1.

Laadi testamentti Testamentin ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen. Mieti tunti tai pari, mitä haluat. Mitä haluat erityisesti antaa lapsillesi ja sukulaisillesi? Millä esineillä haluat mahdollisesti muistaa ystäviäsi?

Asiantuntijamme Jukka Pakarisen mukaan rahaa hukkuu uskomattoman paljon ajattelemattomuuteen ja tyhmiin riitoihin. Testamenttia voi aina muuttaa. Vanha illanistujaisruoka on kokonaisvaltainen herkku, jolla saa houkuteltua perunamuusin ja makkarakastikkeen syöjänkin terveellisemmille tavoille. Seniorit — etenkin yksin asuvat vanhukset — tarvitsevat helposti syötävää ja ravitsevaa ruokaa.

Ruispohjaan tehtyä ranskalaista piirasta voi muunnella syöjän mieltymysten mukaan, lisätä siihen tehoproteiineja, syödä useampana päivänä ja pakastaa. Sen tekeminen on helppoa ja edullista. Piiras sopii myös tuliaisviemisiksi. Ravintolisä, joka auttaa muistiin vaikuttavia aivosoluja uusiutumaan, parantaa keskittymis- ja oivaltamiskykyä, henkistä vireyttä, ja lievittää vieläpä depressiota.

Suomalaisen yrityksen kehittämä patentoitu fosfolipidi-tuote saattaa olla monelle suureksi hyödyksi. Viime vuosien suuria uutisia on ollut ihmisen aivosolujen uusiutumiskyky. Aikaisemmin luultiin, että ikääntymisen myötä aivosoluja vääjäämättä tuhoutuu — toisilla nopeammin, toisilla hitaammin.

Aivojen solut koostuvat pääasiassa […]. Väestön ikääntymisen myötä muun muassa Kesko on luonnehtinut yhdeksi nopeiten kasvavaksi tuoteryhmäkseen virtsankarkailusuojat eli inkontinenssisuojat.

Asiasta ei kuitenkaan vielä kehdata puhua riittävästi julkisuudessa. Potilaiden todellinen määrä voi olla korkeampikin, sillä sairaus on huonosti tunnettu ja alidiagnosoitu sen aiheuttaman sosiaalisen häpeän vuoksi. Uusimmat tutkimukset ovat osoittaneet että vanhenevilla naisilla erityisesti oireeton sydämen eteisvärinä aiheuttaa enemmän riskitapauksia kuin miehillä.

Lähes puolella vuotiaista on eteisvärinää. Eteisvärinä ei sinänsä yleensä uhkaa henkeä, mutta vanhempana ilmeneviin muihin sairauksiin liitettynä sitä on seurattava huolella.

Sen oireetkin — rintakipu, huimaus ja hengästyminen — sopivat vanhempien ihmisten moniin muihin sairauksiin tai lääkityksiin. Tilastot kertovat kurpitsan myynnin lisääntyneen, mikä on hyvä uutinen. Kuitupitoinen kasvis rikastuttaa suomalaista vihannesvalikoimaa. Tässä kaksi todella helppotekoista ruokaa, jotka syntyvät yhdestä kurpitsasta. Kuvissa on keskikokoinen myskikurpitsa, mutta kaikki muutkin lajikkeet sopivat.

Halkaise kurpitsa keskeltä kahtia. Tarvitaan jämerää voimaa ja jämerä veitsi. Lämmitä uuni noin asteiseksi ja laita kurpitsan puolikkaat uunipellille kypsymään. Tammikuun toisen uutiskirjeen isona teemana on muistisairauksien lisääntyminen ja eliniän pidentyminen. Se tarkoittaa, että hoitoa tarvitsevilla vanhuksilla on jatkossa entistä enemmän vaikeuksia löytää hyviä ja kohtuuhintaisia hoitopaikkoja.

Onko sinulla ideoita hoidon järjestämiseen? Jaa ideasi kanssamme sähköpostitse osoitteeseen info seniorinfo. Käsittelemme ja kehittelemme parhaita ideoita, ja pyrimme hankkimaan niille rahoitusta. Luovuudesta innovatiivisia ratkaisuja Sveitsiläinen […]. Paksusuolensyöpä on vauhdilla noussut ikääntyvien ihmisten terveysuhkien kärkijoukkoon myös Suomessa. Britanniassa on suunnitteilla jopa yli vuotiaille joka toinen vuosi tehtävä koko kansan kattava paksusuolen syöpää mittaava testi.

Paksusuolen syöpä latinaksi carcinoma coli on ruoansulatuskanavan loppuosassa, paksusuolen ja peräsuolen alueella esiintyvä syöpämuoto. Se on länsimaissa kolmanneksi yleisin ja toiseksi eniten kuolemia aiheuttava syöpämuoto. Perintö- ja testamenttigurumme Jukka Pakarinen pohdiskelee, miten vanhenevien olisi syytä järjestellä itselleen mukava loppuelämä ja lapsilleen kohtuullinen tulevaisuus.

Taloustilanteen heiketessä rahatilanne saattaa olla tiukka. Käytännöistä perillä pysyminen auttaa välttämään taloudellisia sudenkuoppia. Muistisairaudet lisääntyvät, valtion rahat eivät riitä, hoitopaikkoihin on jonoa, elämme yhä pitempään. Alzheimerin tautiin tai erilaisiin dementioihin sairastuvien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä. Syynä tähän on muun muassa teollinen rasvojen ja ruoka-aineiden käsittely ja sokerin sekä muun ravinteettoman ruoan runsas käyttö.

Myös kolesterolilääkityksen eli statiinien käytön on arveltu jo vuosia vaikuttaneen käyttäjien aivotoimintaan, koska aivot tarvitsevat eläinperäisiä rasvoja ja statiinit poistavat niitä!

Aivoista noin 60 prosenttia on […]. Kansantaloudellinen tuhlaus, joka myös vaarantaa ihmisten terveyttä? Talviflunssa saattaa olla vaarallinen senioreille ja erityisesti vähän liikkuville vanhuksille. Flunssan jälkitautina tuleva keuhkokuume on usein tappava. Influenssarokote ei tehoa kovinkaan hyvin ja se puree vain tiettyihin pöpöihin. Lumerokotteen on todettu olevan lähes saman tehoinen tutkimuksissa kuin oikean rokotteen.

Flunssan puhkeamista voi kuitenkin estää monipuolisella ruokavaliolla ja vitamiineilla ja sen parantumista voi myös vauhdittaa vastaavin […]. Joulun aikaan järjestetty herkkutietokilpailu ja arvonta ratkesivat viimein. Kysyimme seuraajiltamme Facebookissa terveellisten jouluherkkujen perään. Kaikkein terveellisin antamistamme vaihtoehdoista oli tumma pähkinäsuklaa. Hyvänä kakkosena seurasi mustikkakiisseli, kolmantena jäätelö ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, joulutorttu.

Saimme hienon perustelun myös sille, miksi joulutorttu on terveellinen herkku — mielenterveyskin on huomioitava. Tässä tulee oikea järjestys, jossa on huomioitu […]. On ymmärrettävää, että omaiset ja hoitajat kuvittelevat muistisairaan ilmaisevan itseään epäloogisesti, vaikka hän itse tuntee esittävänsä mielikuviaan oikein.

Amerikkalainen Naomi Feila huomasi jo luvulla, että vanhuksia on autettava käyttämään niitä taitoja, joita heillä on jäljellä miettimättä ja harmistumatta puutteista. Tällaista muistisairaiden vanhusten hoitomenetelmää kutsutaan validaatio-opiksi. Tavoitteena on kiinnittää muistisairaan huomio hoitajan puheeseen katsomalla häntä intensiivisesti, […]. Tutkimukset osoittavat, että oireettoman eteisvärinän eli epäsäännöllisen sykkeen varhainen havaitseminen pelastaa monta seniorhenkeä.

Kannattaa hankkia verenpainemittari, joka ilmoittaa myös tästä. Klik Yli 15 ihmistä kokee vuodessa aivoinfarktin. Ainakin viidesosa johtuu sydämen eteisvärinästä. Tehokas ennaltaehkäisyhoito ehkäisee valtaosan näistä infarkteista, mutta melkoinen osa eteisvärinästä kärsivistä — jopa vaaravyöhykkeessä olevista — eivät saa hoitoa.

Kymmenillä tuhansilla oireeton eteisvärinä! Jussi Yli-Panula kirjoittaa Terveystuuletusta-blogissa E-vitamiinin käytöstä vanhenemisen estämisessä. E-vitamiinin käytöstä tuskin on tässä tarkoituksessa ainakaan mitään haittaa, jos tilanne vaikuttaa epätoivoiselta. Tokotrienolit ovat tehokkaimpia aseita vanhenemisen estämisen arsenaalissani, ja ne ovat avainasemassa terveyden ylläpidossa yli kymmenellä tavalla.

Yli 15 ihmistä kokee vuodessa aivoinfarktin. Koska heillä ei ole rytmihäiriöitä sairaus havaitaan […]. Hyvä elämä voi jatkua pitkään. Sarjassamme vuorossa vinkit 31­­— Aina sanotaan, että vanhemmilta perityt geenit ovat paras keino taata onnellinen pitkäikäisyys, mutta niitä voi kiittää vain yhdestä neljäsosasta tai kolmasosasta hyvästä vanhenemisesta.

Loppu on omissa käsissä. Tanssi on hauskaa, piristävää ja terveellistä. Voit vetää vanhoja tangoja tai mennä Kdiscoon. Kelan lääkekorvausjärjestelmä uudistui vuodenvaihteessa. Uudistuksen myötä lääkekorvauksia saa vasta alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Lisäksi peruskorvausprosentti nousi ja erityiskorvauksen maksamiseen tuli muutoksia. Nykyään uutisoidaan mielellään yksinäisyydestä ja yhteisöllisyyden puutteesta kertovia juttuja. Rivien välissä on tarkoitus viestiä kansalaisille, miten välinpitämättömiä ja itsekkäitä he ovat.

Perimmäinen tavoite on herätellä huonoa omaatuntoa ja saada kansalaiset avaamaan ovensa, lompakkonsa ja kalenterinsa, jotta yleinen paha olo lievittyy. Samalla lievittyy monen eri julkisen ja muun tahon rahanpula. Hyvinvointivaltiolta ovat rahat loppu ja niitä […]. Iän lisääntyessä jalkapohjat usein kuivuvat, jopa niin että niihin ilmestyy halkemia.

Edullinen ja luonnonmukainen jalkahoito syntyy helposti: Lämmitä noin litra rasvaista maitoa ja liota jalkoja siinä 15 minuutin ajan. Hiero sen jälkeen jalkoihin ruokasoodaa.

Anna vaikuttaa viitisen minuuttia. Harjaa lopuksi kovettuneita kohtia karkealla harjalla. Liota vielä lämpimässä maidossa ja huuhtele jalat.

Edullista hemmottelua niin miehille […]. Jos euron vähennyskatto ei ole vielä saavutettu, sinulla on vielä noin kolme viikkoa aikaa työllistää ja hoitaa kotiasi kuntoon. Ovatko vanhempasi käyttäneet jo kaikki kotitalousvähennykset hyväkseen? Monet hoivakodeissa olevat jopa unohtavat tehdä koko kotitalousvähennyksen.

Kutsu jalkojenhoitaja tai hieroja kotiisi. Oman pihan lumityötkin voit vähentää verotuksessa. Kun jouluajan ruoat kyllästyttävät. Proteiineja, vitamiineja, sieniä, yrttejä; aitoja italialaisia makuja! Tästä tykkäävät mummot ja vaaritkin! Herkullisen tuoksuinen ja nopeatekoinen italialainen perusruoka tuo vaihtelua talviruokien joukkoon.

Ricotta-juusto on talialaista tuorejuustoa, jota voi tehdä myös itse, katso ohje: Ricotta-juustoa saa myös useimmista kaupoista purkitettuna.

Tarvittavat ainekset Kastike 25 g kourallinen kuivattuja sieniä esimerkiksi tatteja, suppilovahveroita […]. Länsimainen vessassaistumistapa saattaa aiheuttaa suolisto-ongelmia. Tyypillinen länsimainen vessassa istumistapa 90 asteen kulmassa selkä suorana saattaa olla osasyynä moniin peräsuolen ongelmiin ja joihinkin ruoansulatukseen liittyviin vaivoihin. Jo muinaisten roomalaisten kehittämä istuma-wc ei ehkä ole pääsyyllinen.

Lähes suoraselkäisenä istuminen saattaa kaventaa peräaukon ja peräsuolen välistä yhteyttä, jolloin ulostaminen vaikeutuu. Ulostamiseen tarvitaan noin kolme kertaa […]. Muistisairauden diagnosoiminen itsenäisesti ei ole järkevää, mutta helpon testin avulla voi arvioida mahdollisia oireita. Sen voi tehdä kotonakin leikin varjolla — saat viitteitä useimmista muistisairauksista.

Helppo muistitesti Muistin heikentyminen Normaalia: Unohtaa pankkikortin tunnusluku tai minne pysäköi auton. Unohtaa mikä pankkikortti on tai millaisen auton omistaa. Arkiaskareiden suorittamisen vaikeutuminen Normaalia: Unohtaa, mitä oli juuri sanomassa. Miten lähestyä läheistä, jolla epäilet muistisairautta? Jos kysyt varovasti, tuntuuko läheisestäsi, että hänen muistinsa on huonontunut, saat luultavasti kieltävän vastauksen.

Jos taas ehdotat muistisairaustestiin menemistä, vastaus on yleensä jyrkkä ei. On vaikea toimia tilanteessa, jossa itsekään ei haluaisi myöntää, että jotain on vialla. Vanhat tavat, eleet, huumori ja viisaus säilyvät pitkään. Uuden oppiminen, muisti ja […]. Joululahjojen keksiminen saattaa toisinaan aiheuttaa päänvaivaa  — siksipä listasimmekin senioreille sopivia lahjaideoita.

Palapelit Mikä olisi ihanampaa kuin istua pitkinä pyhinä yksin tai yhdessä rakentelemassa palapelejä. Valitse vaikeustaso lahjansaajan taitojen mukaan. Muistisairaista monet ovat innokkaita palapelin rakentajia.

Helppo, isopalainen palapeli antaa heillekin viihdykettä. Aikuisten värityskirjat Värityskirjat ovat olleet tämän syksyn ehdottomia suosikkeja! Ne helpottavat stressiä, viihdyttävät ja rauhoittavat. Inkiväärillä on useita terveyshyötyjä, se maistuu lämpimältä ja sopii moneen.

Se pitää myös talven aikana vaivaavat pöpöt ja kolotukset loitolla. Talvella inkivääriä kannattaa tehohyödyntää erilaisina juomina. Lue reseptivinkkejä täältä, klik! Inkivääri lievittää nivelkipuja, estää tulehduksia ja lisää vastustuskykyä! Tuoreet tutkimukset antavat viitteitä, että inkivääri pystyy tuhoamaan alkavan munasarja- tai eturauhassyövän soluja. Siitä kehitetään kovaa vauhtia ainoata myrkytöntä […]. Inkivääristä on tullut yksi lääketieteellisen tutkimuksen uusista suosikeista.

Se onkin yksi parhaista luonnonlääkkeistä. Lue lisää inkiväärin hyödyistä, klik! Lukijoilta on tullut useita toiveita, joissa kysellään inkivääriohjeiden perään. Tässä niitä nyt olisi! Lisää terveyttä  teehen, glögiin ja toteihin sekä tiukaksi makupalaksi kun kaipaat hieman sokeria.

Kai se on uskottava. Seniorina ei tapahdu ihmeparantumisia. Kaikki sujuu lääkärin ennustamassa aikataulussa. Kuusi viikkoa kolarin jälkeen nikama vaati vielä lisäaikaa parantuakseen. Seuraava röntgen ennustettuna paranemispäivänä — kaksi kuukautta onnettomuudesta. Olen tunnollisesti syönyt magnesiumia, B-kompakt-pillereitä, C- ja tietenkin myös D-vitamiineja.

Syönyt nuoren naudan maksaa ja munuaisia joita olen onneksi aina rakastanut , tehnyt aamuisin terveyspirtelöitä ja nauttinut kalasta ja pihveistä. Kaulurin ansiosta posket edelleen kuin pähkinöitä hamstranneella oravalla. Molemmissa poskissa vähintään 12 pähkinää. Viikot alkavat sujua samaan malliin. Yöllä sängyssä kääntyileminen tuottaa vaikeuksia. Mies valittaa, että kuorsaan jumalattomasti vasemmalla puolella nukkuessani.

Niskatuki on varmaan kaulan asentoa säätäessään avannut jonkun kuorsaustorven. On suuri pettymys, kun kuuden viikon ja röntgenkuvauksen jälkeen neurokirurgi […]. Kuulokojeen hankinta on hävettävää Kuulo alkaa heikentyä miehillä aiemmin kuin naisilla. Kovaääniset konsertit, kovaääninen musiikin kuuntelu tai muussa melussa eläminen vääjäämättä tuhoavat kuuloa.

Vain harva ymmärtää hankkia kuulolaitteen riittävän ajoissa. Mitä myöhemmin sen hankkii, sitä vaikeampaa on sopeutua kojeen käyttämiseen. Ilmaisia kuulontarkastuksia on olemassa, eivätkä ne vaadi kojeen ostamista. Sanotaan mitä sanotaan, niin on naisten juttuja ja on miesten juttuja! Asiaa, joka koskettaa pääasiassa miehiä. Meitä miehiä, jotka tiedämme osan asioista, mutta emme tee mitään.

Miehiä, jotka eivät tiedä eivätkä haluakaan. Ja miehiä, jotka kaipaisivat tietoa ja virikkeitä ja huveja ja naurua, mutta eivät tiedä, mistä aloittaa. Tänne on kerätty seniormiesten juttuja. Kotitalousvähennyksiin oikeuttavat siellä asuvien henkilöiden hyväksi tehty kotitalous-, hoiva- tai hoitotyö sekä asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö.

Maksimivähennyksen eli 2 euron vähennyksen saa, jos vuonna yritykseltä ostetuissa palveluissa työn osuus on yhteensä noin 5 euroa. Pariskunta saa kaksinkertaiset vähennykset. Kun ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voi vähentää osan kuluista verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Vähennystä saa tavanomaisesta […]. Influenssakausi on pian taas täällä. Paras tapa suojautua epidemialta on ottaa influenssarokote. Influenssakausi sijoittuu tavallisesti alkuvuoteen, tammi-maaliskuuhun, joten nyt on hyvä aika ottaa rokote.

Rokotteen antama suojavaikutus alkaa pari viikkoa rokotuksen jälkeen, ja vaikutus kestää noin vuoden. Rokotuksen voi käydä ottamassa omalta terveysasemalta tai alueen terveyskeskuksesta. Kausi-influenssa on tavallisimmin A- ja B-virusten aiheuttama hengitystietulehdus, johon […]. Punajuuressa on vähän kaloreita, eikä se sisällä lainkaan kolesterolia. Kuituja, vitamiineja, mineraaleja ja harvinaisia antioksidantteja. Muun muassa C-vitamiinia ja kaliumia. Kutsuttu jo muinoin luonnon lääkkeeksi, koska alentaa verenpainetta.

Lontoon Queen Mary —yliopiston tutkijat ovat todenneet, että punajuuren mehun sisältämä nitraatti todella auttaa alentamaan verenpainetta. Kasviksien hyötyominaisuuksia tutkivat olettavat, että punajuuri auttaa […].

Kolmantena viikkona homma alkoi jo sujua lähes rutiininomaisesti. Totesin ettei epätasaisilla kaduilla kannata kävellä pitkiä matkoja. Etanan vauhti ja mahdolliset rosoisuudet ja rappuset on havaittava horisontaalikatseella hyvissä ajoin. Myös särky lisääntyi nopeasti. Sama päti turhaan kumartumiseen. Reisilihakset saivat hyvää jumppaa kun kyykistyi poimimaan tavaroita pää kohti kattoa. Olen vienyt eteenpäin sanomaa vähän […]. Kun Suomen lääkärijonot ovat pitkät ja yksityisiltä lääkäriasemilta saadut korvaukset pienentyneet, kannattaa muissa EU-maissa harkita akuuttien tapausten lisäksi turvautumista myös terveydenhoitoon.

EU-lainsäädäntö ja keskeiset sopimukset ovat muuttuneet viime aikoina merkittävästi. Korvaukset ja niiden määrät eivät ole aina selvillä Suomen viranomaisilla, eikä palveluja tarjoavien maiden lääkäriasemilla, sairaaloilla ja apteekeillakaan.

Useimmissa maissa hoidot ovat halvempia kuin Suomessa, […]. Jouduin lähtemään neljäntenä päivänä murtuman jälkeen Suomeen. Miten saan piilotettua kaulani ympärillä olevan vaaleanpunaisen kammotuksen?

Entä miten estän sisäpuolen hikoamisen ja kauluksen hiertämisen? Kangaskaupasta tyylikkään harmaata trikookangasta, josta voi tehdä drapeerauksen kauluksen sisä- ja ulkopuolelle. Vakuutusyhtiö on toistaiseksi kieltäytynyt maksamasta olemattomia kustannuksia, eivät ole kuulemma tarpeellisia. Kolmen ainesosan juustokakku sopii niihin tilanteisiin, kun makeannälkä yllättää. Se toimii välipalana, jälkiruokana ja kahvin kanssa. Se valmistuu käden käänteessä vahvasta suklaasta, tuorejuustosta ja kananmunista.

Unohda siis pullat ja höttökakut, ja vie tuliaiseksi omille vanhuksillesi. Professori Sirkka-Liisa Kivelä on Seniorinfon tavoin nostanut esille erityisesti kotihoidon piirissä olevat vanhukset. Kivelä kyseenalaistaa aterioiden kotiinkuljetuksen, koska kukaan ei valvo ruoan syömistä. Kun ihminen vanhenee, energiantarve vähenee, mutta vitamiinien ja hivenaineiden tarve pysyy entisellään.

Proteiinin tarve on lähes kaksinkertainen verrattuna keski-ikäisiin ihmisiin. Vanhuksille ruokaa tekevän ja kuljettavan Palmian edustaja totesi Seniorinfolle, että monesti sairaalahoitoon […].

Miten näyttelijä Meryl Streep kokee vanhenemisen? Ei sillä, että olisin tullut ylimieliseksi, mutta olen tullut elämässäni siihen vaiheeseen, jossa en halua tuhlata aikaani asioihin, jotka eivät miellytä minua tai jotka suorastaan loukkaavat. En siedä kyynisyyttä ja epäluuloisuutta, ylikriittisyyttä, teennäisyyttä ja erilaisia vaatimuksia.

Minua ei huvita enää yrittää miellyttää […]. Kun onnistuu elämään vuotiaaksi lähes terveenä ja hyvinvoivana, äkillinen autokolari tuo aivan uusia vivahteita elämään. Yhdessä hetkessä on taksin takapenkillä menossa teettämään uutta vanhan ja koetun mekon kopiota mahtavasta kullanhohtoisesta pellavasta.

Vastaan tulee väärälle kaistalle ajautunut citymaasturi, joka ajaa taksin kanssa nokkakolarin. Muuta ei ennätä tehdä kuin hämmästyä. Koska turvavyö oli kiinni, […]. Yhä useampi käyttäytyy kuin sadun tipu, joka kuvittelee taivaan putoavan niskaansa.

Kohkataan päättömästi erilaisista epäkohdista, tehtaillaan adresseja ja junaillaan mielenosoituksia. Jonkin aikaa sitten aiheena oli leivän vieminen hampaattoman vanhuksen suusta. Minä sanon, että viekää vaan ja antakaa vaikka pakolaisille! Perusteeton, asioista selvää […]. Helppo tehdä isompi erä ja pakastaa annospaloina. Tuoreita vihanneksia ja juureksia oli vuosikymmeniä sitten niukanlaisesti.

Siksi kodin pikaruoka makaronilaatikko kehittyi sellaiseksi kuin oli. Se täytti mahan ja siitä sai energiaa ruumiilliseen työhön. Uudistettu laatikko tarjoaa enemmän makuja, antaa runsaammin proteiineja, vitamiineja sekä hivenaineita.

Jokaisen meistä kannattaa tehdä testamentti! Sen tekeminen panee ajattelemaan ja miettimään ja se helpottaa pesänjakoa kuoleman jälkeen. Tapahtuma järjestetään HelsinkiMission tiloissa osoitteessa Albertinkatu Mukaan mahtuu 60 osallistujaa. Voit ilmoittautua klikkaamalla tästä!

Testamentilla voit varmistaa, että omaisuutesi tai haluamasi osuus siitä […]. Onko nyt syttymässä statiinisota? Yhä useampi miettii statiinien käytön lopettamista. Monet ovat vaatineet lääkityksen välitöntä lopettamista ikääntyneiltä vanhemmiltaan. Varmaa on, että asiaa kannatttaa miettiä. Uusimmat tutkimustulokset ovat monelle yllätys: Kolesteroli määritellään annetuin tunnusluvuin ottamatta huomioon yksilöllisiä ominaisuuksia.

Elimistö tarvitsee kolesterolia lukuisiin toimintoihin: Aivojen ja hormonien rakennusaineeksi. Tuottamaan maksassa sappinestettä, […]. Vihreä gazpachokeitto Helppo, nopea, lusikoitava tai juotava terveyspommi. Syksyllä voi hyvin tarjota hieman lämmitettynä. Italialainen lehtikaalikeitto Ribollita Jamie Oliverin tapaan.

Herkkujen herkku syksyn pimeisiin iltoihin. Ei haittaa vaikka joku ainesosa jää pois. Kannattaa tehdä isompi annos ja säästää seuraavaksi päiväksi tai pakastaa — tai tarjota koko suvulle sunnuntailounaalla. Italialainen kaalikeitto Ribollita Jamie Oliverin tapaan.

Todellista superruokaa, jota voi pakastaakin. Aloita siemenistä tai hanki taimia. Poimi aina uloimmat lehdet , keskeltä kasvaa uusia pitkälle syksyyn.

Lehtikaalien ulkonäkö eroaa melkoisesti toisistaan, mutta ravintoaineita yhtälailla kaikissa. Edullista, monipuolista ja sopii lähes kaikkiin ruokiin! Kaksi avioparia, jotka molemmat tunnustautuivat huonoiksi lisäravinteiden napsijoiksi, päättivät testata Seniorkaupassa myytäviä lääke- ja vitamiiniannostelijoita. Kimmokkeena oli Sinikka Pakemanin tietoisku ikääntyvien lisäravinteiden tarpeesta, klik!

Inspiraatiota lisäsi myös toisen pariskunnan vaimon autokolarissa saama niskan rangan hiusmurtuma, joka kaipaa parantuakseen magnesiumia ja B-vitamiineja. Lisäravinteita tarvitaan Sinikka Pakeman väittää tietoiskussaan, että vain harvat ikääntyessään pärjäävät ilman lisäravinteita. Suomessa mies- ja naispareja tuskin tapaa vanhainkodeissa tai hoivakodeissa.

Minne he oikein katoavat? Eivätkö samaa sukupuolta olevat parit uskalla vaatia omaa asuntoa tai yhteistä huonetta? Vai eikö heitä ilmoiteta viranomaisille yhteisasujina? Seta on ryhtynyt tutkimaan, mistä johtuu että mies- ja naispareja ei ilmoiteta asuviksi yksityisissä tai julkisissa vanhusten asuinpaikoissa.

Odotamme mielenkiinnolla, mitä tutkimuksista selviää. Viimeisen kuukauden liikuttavin uutinen tuli Yhdysvalloista: Ravintoterapeuttimme ja elämäntapa-asiantuntijamme Sinikka Pakeman on päässyt sarjassaan jo numeroon 30!

Olemme tässä yhdistäneet ryhmittäin lyhennettynä nuo kolmekymmentä muistin virkistämiseksi! Voit lukea aiemmat tekstit täältä: Kaikkea ei tarvitse omaksua, kaikkea ei tarvitse noudattaa.

Poimi parhaat sinua miellyttävät kohdat […]. Dipit piristävät ruokaa kuin ruokaa. Ne sopivat kaveriksi vihanneksille, leivälle, perunalastuille. Parmesaanimajoneesidippi Majoneesin tekotaito kannattaa opetella itse. Raasta parmesaania hienoksi raasteeksi.

Sekoita hyvän majoneesin sekaan välillä maistaen — liika suolaisuus ei ole hyvästä. Viimeisenä joukkoon maun […]. Helppo, nopea, lusikoitava tai juotava terveyspommi.

Laita punajuuret kiehuvaan suolattuun veteen. Keitä kunnes haarukalla pistettäessä tuntuvat vielä puolikovilta. Ainekset 5 dl varhaiskaalia pieneksi silputtuna tai raastettuna. Kaalia voi hieman höyryttää, jos pelkää saavansa vaivoja sen sulattamisesta. Hengityksen sääteleminen laskemalla hengityksen eri vaiheissa neljään, seitsemään ja kahdeksaan on Harvardissa tutkineen Andrew Weilin kehittämä nukahtamistekniikka.

DailyMail Tekniikka auttaa happea täyttämään keuhkot tehokkaasti, rauhoittamaan mieltä ja rentouttamaan lihakset. Jos olet turhaan kokeillut lämpimiä kylpyjä, lämpimän maidon juomista ja lampaiden […].

Alla olevia lisäravinteita voi nauttia huoletta kohtuuden rajoissa. Ne ovat luonnontuotteita, tutkittuja ja lisäksi monet vieläpä suomalaisia! Nykytutkimuksen mukaan rasvahappojen saannin varmistaminen oikeassa suhteessa on erittäin tärkeää.

On todettu, että useimmat ihmiset saavat liikaa omega6-rasvahappoa ja liian vähän omega3-rasvahappoa, joiden keskinäinen tasapaino on äärimmäisen tärkeää. BioD — elintärkeää D-vitamiinia Äskettäin suositeltuja D-vitamiinin saantimääriä korotettiin koko […].

Valion resepti on erinomainen terveysherkku. Muuntelimme alkuperäistä reseptiä hieman vähentämällä sokeria ja lisäämällä proteiinia. Ikääntyessä jokaisen meistä on syytä turvautua joihinkin lisäravinteisiin, mutta mistä lähteä hakemaan luotettavia tuotteita? Marketista, apteekista, luontaistuotekaupasta, postimyynnistä? Yhtä oikeaa paikkaa ei ole.

Kaikissa myydään eritasoisia tuotteita. Jotkut  asiantuntijat väittävät että lisäravinteiden tarvetta ei ole, jos noudatamme tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota. Tämä on valitettavasti totta usein vain teoriassa!

Seuraavassa tärkeimmät syyt lisäravinnon tarpeeseen: Harvalla terveysalan asiantuntijallakaan […]. Ad place 1 Sokos Philips Ad place 2 Kumpi käyttää, kumpi ei? Monet joilla on päivittäisesti otettavia lääkkeitä tai vitamiineja, huomaavat, että on vaikeaa muistaa niiden päivittäinen nauttiminen. Välillä on vaikeaa muistaa onko lääke otettu vai ei. Kun pillerit, tabletit ja kapselit järjestetään kätevään kasettiin, annokset ovat helposti saatavilla ja voidaan ottaa nopeasti.

Jollei annosta ole otettu, se pysyy paikallaan muistuttamassa, että sitä ei ole otettu. Voit tilata samalla postimaksulla myös miesten ja naisten vartalonmukaisia varmuusalushousuja , jotka auttavat muistamaan tarpeellisten vitamiinien ja tärkeiden pillereiden päivittäisen nauttimisen.

Tutustu myös tyylikkäisiin kävelykeppeihin. Liikkuminen ylläpitää terveyttä ja hyvää mieltä! Ikääntyessä ilmenevien vaivojen , kuten nivelkulumien tai tasapainon heikkenemisen, ei pidä antaa estää päivittäistä elämää!

Usein kävelykeppia tai rollaattoria ei kehdata käyttää, jolloin kunto huomaamatta huononee liikkumisen vaikeuden vuoksi. Häpeily on täysin turhaa… suorastaan tyhmää! Varsinkin kun tarjolla on mieltä piristäviä vaihtoehtoja. Hanki itsellesi nyt kävelykeppi, josta on iloa […]. Kevyt, tyylikäs kävelykeppi tuo vauhtia elämään. Kun tasapaino muuttuu epävarmaksi tai lonkka- ja polvikulumat vaivaamat, keppi helpottaa! Paino alle puoli kiloa. Valitse neljästä tyylikkäästä väristä: Tutustu myös miesten ja naisten vartalonmukaisiin varmuusalushousuihin ja käteviin lääkeannostelijoihin , jotka auttavat muistamaan tarpeellisten vitamiinien ja tärkeiden pillereiden päivittäisen nauttimisen.

Koskaan ei ole liian myöhäistä. Pieniä vinkkejä, jotka helpottavat: Kun ikääntyessä muuttaa pienempään, elämistä helpottavaan senior-asuntoon 2. Kun lievä muistisairaus vaikeuttaa tavaroiden löytymistä 3. Kun käsien tärinä haittaa päivittäisiä toimia 4.

Kun turhiin asioihin menee liiaksi aikaa! Omaiset voivat auttaa vanhenevia näiden toteuttamisessa. Toiminta- ja aloitekyky heikkenee toisinaan yllättävän varhain! Kaikki siivoukseen ja puhdistamiseen liittyvät […].

Iän myötä lievä virtsankarkailu tulee ongelmaksi. Mutta se on helposti ratkaistu. Varmuusalushousut ovat huoleton ratkaisu. Varmuusalushousut niin miehille kuin naisille. Naisille  4 eri kokoa ja miehille 5 eri kokoa. Voit tilata samalla postimaksulla myös kätevät lääkeannostelijat , jotka auttavat muistamaan tarpeellisten vitamiinien ja tärkeiden pillereiden päivittäisen nauttimisen. Omaishoitajaksi ryhtyminen on sydämen päätös: On epävarmaa, saako siitä pientä kuukausipalkkaa korvauksena.

Työvuoro kestää ympäri vuorokauden. Omaishoitajan vastuu on jatkuva. Virallisena omaishoitajana tosin saa lomia, joiden aikana hoidettava on hoivakodissa. Kannattaa miettiä päätöstä tehdessä, mitä muita helpotuksia omaishoitajan työhön voi saada, onko esimerkiksi sukulaisapua eli tuuraajia lähellä.

Lisäksi kannattaa miettiä, minkälainen on hoidettavan ennuste. Esimerkiksi liikuntarajoitteinen on […]. Jos ikääntyvien hoitoon halutaan parannuksia, on ideoitava, luotava uutta ja ennen kaikkea siirryttävä sanoista tekoihin. Ja todellisuudessa hampaiden hoito heikkenee iän myötä. Esittelemme uusia palveluita, joita voit testata.

Pienin patsas maksaa noin euroa. Mutta tekee varmaan lähtemättömän vaikutuksen. Tallinnassa on avattu ensimmäinen 3D-studio. Kuvaus vie aikaa noin 15 minuuttia ja patsas on valmiina päivän kuluttua. Kivuton ikääntyminen on myytti Amerikkalainen neurokirurgi Robert Masson on todennut, että ikääntyessämme me kaikki koemme eriasteisia kipuja.

Niitä on opittava sietämään, jotta toimintakyky ja elämänlaatu pysyvät hyvinä. Vältteletkö sinäkin turhaan kananmunien syömistä? Vanhat opit eivät hevin unohdu! Kanamuna on yksi maapallon terveellisimmistä ravintoaineista hyvin säilyvässä omassa pakkauksessaan. Selvitimme myös, mikä on paras tapa […]. Jos haluat vihjeitä muista palveluista, täältä näet suositeltuja.

Klik Tallinnan hotellitarjonta on äärettömän monipuolinen. Kannattaa vaihdella kohdettä, niin oppii aivan uusia asioita Tallinnasta ja aivan yhdinkeskustan ulkopuolella monia mielenkiintoisia ja monen hintaisia hotelleita.

Modernisoitu hotelli aivan Toompean […]. Antiikkihuonekalut ja entisöinti www. Terveysmatka on erinomainen vaihtoehto, kun haluaa rauhallisen loman ja samalla parantaa kuntoaan.

Valittavana on joogaleireistä retriitteihin, lääkärin palveluita ja hoitoja tarjoavista hotelleista liikuntapainotteisiin kohteisiin ja kaikkea siltä väliltä. Monien suomalaisten terveysmatkat suuntautuvat Viroon. Siellä on lukuisia terveyskylpylöitä, hintataso edullinen ja matka lyhyt.

Esimerkiksi Intiassa ja Thaimaassa on tarjolla viikon tai kahden terveyspaketteja, […]. OLisi halunnut ottaa vielä lisäksi pää- ja hartiahieronnan, mutta aikoja ei ollut. Viime kerralla  hoksasin, että sieltähän voi hankkia myös peruukin niitä päiviä varten, jolloin aika kerta kaikkiaan ei riitä kampauksesta huolehtimiseen. Hankin sellaisen hoivakodissa olevalle äidillenikin niitä tilanteita varten, jolloin ravintolalounas ei osunut tukanpesu- ja kampauspäivään.

Mahdollisuus  jopa hankkia […]. Olemme aloittaneet niin ikään Tallinnan palveluista. Klik Pidä huoli suustasi ja hampaistasi! Ikääntyessä hampaiden kunnossapitäminen vie enemmän aikaa, mutta on yhä tärkeämpää!

Vähentynyt syljen eritys ja lisääntynyt lääkkeiden käyttö vauhdittavat reikiintymistä. Monesti myös hampaiden pesun tehokkuus hiipuu — erityisesti muistisairailla. Tiesitkö, että myös Facebookia on kätevä käyttää pikanäppäinyhdistelmällä, siis ilman hiirtä. Joko opettelet nämä 11 pikanäppäintä ulkoa tai — ja paljon helpoimminhan niitä tulee käytettyä — tulostat listan tästä talteen.

Ja se tulostaminenhan käy kätevästi joko painamalla tekstin kohdalla hiiren oikealla näppäimellä tai samanaikaisesti […]. Askartelu ja käsityöt ovat mukavaa vapaa-ajan puhdetta, joiden parissa aika kuluu joutuisasti. Lopputuloksen voi pitää itsellä silmänilona tai antaa lahjaksi läheiselle. Katso alta tee-se-itse-henkiset vinkit!

Kahvipaketista kauniiksi jouteseneksi Vanhat kahvipaketit taipuvat kauniiksi joutseniksi pienellä näpräyksellä. Mukavaa ajanvietettä, ja lopputuloksen voi antaa esimerkiksi lahjaksi. Jämät jäljellä -blogista löydät myös muita hurmaavia askarteluvinkkejä. Klikkaa itsesi blogiin tästä! Näin korjaat itse vetoketjun Takkien rikkoontuneet vetoketjut ärsyttävät ja suututtavat. Mutta pystyt korjaamaan itse hämmästyttävän helposti. Viikon vinkeistä löydät pieniä, käteviä ohjeita niin askarteluun, käsitöihin kuin sisustukseenkin.

Laventeli pitää vaatteesi hyvän tuoksuisina ja karkottaa koit ja muut hyönteiset Lue Seniorinfo. Kovia sanoja seniorien tulevaisuudesta, kun Suomi on siirtymässä sivistysvaltiosta mössöyhteiskuntaan!

Lue lisää ja tutustu samalla Eevan aikaisempiin kolumneihin. Ikääntyminen ei ole yllätys. Mutta mukavampaa kun siihen varautuu. Jopa siihen, että muutut apua tarvitsevaksi vanhukseksi. Kannattaa varautua ja tehdä erilaisia suunnitelmia. Ne auttavat itseäsi sekä läheisiäsi.

Yhä useammat meistä elävät yli vuotiaiksi; jopa yli vuotiaiksi. Monet toimintakykyisinä kuolemaansa asti, mutta monet meistä tarvitsevat loppuvuosina apua ja huolehtimasta. Uuden sadon vihannekset ja juurekset ovat halpa ja helppo tapa pitää yllä terveyttä. Seuraavat reseptit on tehty pitäen mielessä erityisesti yksin kotona asuvia vanhuksia. He eivät suinkaan tarvitse leipää, vaan ravitsevia proteiinipitoisia herkkuja, joita heille voi valmistaa enemmän kerrallaan tai viedä tuliaisiksi.

Meille nuorille senioreille ohjeiden ruoat antavat lisää kuituja ja vitamiineja sekä mineraaleja! Seurasin ja avustin vanhempiani lähes 20 vuotta, kun he alkavien muistisairauksiensa johdosta muuttivat ensin palvelutaloon, sen jälkeen tehostetun palvelun taloon ja lopuksi yksityiseen hoivakotiin, jolta kunta osti palveluja. Lue lisää ja tutustu samalla Pirjon aikaisempiin kolumneihin. Vatsassa sijaitsevat ihmisen toiset aivot! Siellä toimii yhtä monimutkainen koneisto kuin aivoissamme, mutta tosin hieman eri tehtävissä.

Se vie varsinaisiin aivoihimme viestin, että ne voivat huonosti, mikä suoliston systeemit eivät ole kunnossa. Vastustuskykymme, elintemme kunto, kehon toiminta, ihomme, hiuksiemme ja kynsiemme kunto, onnellinen ikääntyminen ja henkinen vireytemme riippuu mahalaukun ja suoliston […]. Siinä voi käyttää lähes mitä tahansa vihreää ja lisätä joukkoon esimerkiksi inkivääriä.

Siitä saa supertujauksen hivenaineita, vitamiineja, flavonoideja, antioksidantteja, rautaa, kalsiumia… riippuen mitä vihreitä ainesosia käytät. Nauru, mietiskely ja ajattelu pitävät meidän elinvoimasina On todettu, että mieli rauhoittuu, kun pysähtyy hetkeksi jonkin mietteen tai viisauden ääreen, ja pyrkii sisäistämään sen. Ei kannata pysähtyä vain yhteen mielilauseeseen vaan poimia satunnaisesti uusia. Naurun voiman tiedämme varmaan kaikki — hymykin riittää.

Ne molemmat rentouttavat ja vapauttavat aivot vanhoista painolasteista ainakin hetkeksi. Nauramisen on todettu […]. Tämän ovat havainneet monet kliinisen ravintoterapian harjoittajat jo kauan sitten, mutta vasta nyt tosiasia on sanottu ääneen.

Ruoansulatuksemme ja suolistomme kunto vaikuttavat niin terveyteemme kuin henkiseen kuntoomme. Vääränlaiset ruoat, ruoka-allergiat, antibiootit ja monet muut heikentävät suoliston kuntoa ja vaikeuttavat hyvien ravintoaineiden imeytymistä kehoomme ja aivoihimme. Jos haluat erikoiskokeita, joita terveyskeskuslääkärisi ei määrää, jos haluat tuplavahvistuksen tutkimustukoksiin, jos haluat testata veriarvosi perusteellisesti, jos hampaasi tarvitsevat huoltoa.

Isoimmilla paikkakunnilla Suomessa on jo yksityisiä lääkärikeskuksia, joiden hoitotoimenpiteiden hinnat vaihtelevat huomattavasti. Hintoja on syytä vertailla. Ja samalla vertailuihin on syytä ottaa myös Tallinnan hinnat.

Uutiskirjeen saat sähköpostiisi  pari kertaa kuukaudessa antamalla  nimesi  ja sähköpostiosoitteesi tästä. Klik — Uutiskirjeen  tilattuasi voit osallistua keskusteluihin, tehdä kysymyksiä, tutkailla SuperSenior-Työpörssiä tai myydä ja ostaa tuotteita Tavaratorilla. Tietoihin pääset aina antamalla uudelleen  nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Kerro  sähköpostissa nimesi ja olettamasi sähköpostiosoite. Punajuurikookoskeitto 3 suurta punajuurta kuorittuna ja pilkottuna pieniksi paloiksi voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä punajuuria 1 pilkottu sipuli 1 runsas rkl pieneksi pilkottua tai raastettua inkivääriä 2 valkosipulin kynttä pilkottuna tai puristettuna 1 litra vettä 2 kasvisliemikuutiota 1 purkki kookosmaitoa 1 rkl oliiviöljyä suolaa ja myllystä jauhettua mustapippuria mausteeksi Kuumenna oliiviöljy lempeästi.

Lisää sipuli — […]. Useat osoitteet voi erottaa toisistaan pilkuilla Aihe: Yllätä teettämällä itsestäsi, puolisostasi tai lapsenlapsistasi 3D-patsas. Aikaa menee noin 0,1 […]. Niiden kunnosta on syytä huolehtia hyvissä ajoin, koska ikääntyessä: Hampaiden ja suun terveydestä kannattaa pitää hyvää huolta vanhetessakin.

Syitä on monia, listasimme niistä kahdeksan. Jos hampaat ovat huonossa kunnossa, hengitys hauisee pahalta, hampaita puuttuu tai proteesit ovat huonot hymyileminen muuttuu vaikeaksi. Potilasta ei oteta isompaan leikkaukseen, jos suu ja hampaat eivät ole kunnossa. Esimerkiksi lonkkaleikkausta on […]. Anna lahjaksi vanhemmillesi ja ystävillesi. Valmistusideoita, terveystietoa, vinkkejä Jos olet rekisteröitynyt seniorinfo.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt, tee se nyt! KLIK Ilmaiseksi saat kaiken tiedon nettikirjasena, kun kirjaudut jäseneksi tai olet jo jäsen.

Se ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään. Jos olet jäsen, näet kirjan netissä heti kun se ilmestyy. Jos et ole vielä jäsen,kirjaudu: Kotiisi saat sivuisen ohjekirjasen 12 eurolla postimaksuineen! Kovetus vedyttämällä —  hydrogenointi  lyhennelmä wiki-tekstistä Hydrogenointi tarkoittaa kaasumaisen vedyn lisäysreaktiota rasvaan katalyyttisesti.

Yleensä kasvirasvat ovat nestemäisiä ja tyydyttämättömiä. Jos tyydyttymättömiin rasvoihin liitetään vetyä, niistä saadaan kiinteitä. Osittain kovetettu kasvirasva käsitellään kemiallisesti katalyytilla paineistetussa vetykaasussa. Osa tyydyttymättömistä rasvoista muuttuu saman katalyytin vaikutuksesta trans-rasvoiksi. Trans-rasvat ovat tyydyttyneiden rasvojen tavoin suoraketjuisia ja huoneenlämpötilassa kiinteitä.

Siksi niistä molemmista käytetään nimitystä kova rasva. Luonnollisesti kehomme natisee joskus kulumisesta, varsinkin jos olemme kohdelleet sitä huolimattomasti. Lue lisää ja tutustu samalla Sinikan aikaisempiin kolumneihin.

Hallitsen koko digitaalisen kuvantuotannon alueen ja graafisen suunnittelun. Web kysymykset, kuva internetissä ja uusien välineiden kuten kamerat ja Mac alusta käyttämisen opettaminen on aluettani.

Ei tulisi mieleenkään erikoistua johonkin muuhun. Varsinkin ikääntyville ja kohtuullisen paljon sisällä oleskeleville. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos varoittelee suomalaisia D-vitamiinin yliannostelun vaaroista, vaikka yleisempää on D-vitamiinin puute. Ikääntyneet ja myös mahdollisesti masentuneet henkilöt tarvitsisivat kaikki enemmän D-vitamiinia.

Mielialalääkkeet eivät puutostilaa korjaa. Vanhan perintökaarijärjestelmän tuntemus on avainsana, mutta jokaisessa perintötestamentin kirjoittamisessa on oma mielenkiintonsa. Hyvällä suunnittelulla voi puolittaa perintöveron ja hyötyä siitä jo elinaikana! Perintöverotus on lieventynyt vuosien mittaan.

Mutta omistamiseen on tullut muita ongelmia. Jo nyt pitkäaikaishoitoon joutuvan puolison eläkkeestä […]. Ravintoasiantuntijamme Sinikka Pakemanin  mukaan suuri ikääntymiseen liittyvä ongelma on että monet ovat  aluksi selkeästi ylipainoisia huonojen ravintotottumusten takia, joten liikkuminen vaikeutuu.

Myöhemmin ei puolestaan ymmärretä huolehtia […]. Kuvien avulla konkretisoimme aikeemme ja toiveemme ja kerromme itsellemme, mitä arvostamme ja mitä kohti haluamme oikeasti kulkea. Ensimmäinen ja tärkein ohje on epäillä lujasti logiikkaamme. Jos jonkun perillisen mielestä testamentti ei ole pätevä, hänen on nostettava kanne kuuden kuukauden sisällä siitä, kun testamentti on annettu hänelle tiedoksi.

Myös valtiolla on oikeus kanteeseen, mikäli testamenttaaja kuolee ilman perillisiä. Perintöasiantuntijamme Jukka Pakarinen on ehdottomasti sitä mieltä, että kaikkien kannattaa tehdä testamentti. Ja että kaikkien kannattaa teettää testamentti yhdessä juristin kanssa.

1 Comment

Leave a Reply

/

© 2018 Treffit Varatuille

Theme by Anders Norén